A čím ďalej tým viac ľudí si pestuje svoju zeleninu a ovocie na záhrade a tí menej šťastní to skúšajú s pestovaním na balkónoch svojich bytov. Európsk...
|
Aby ste mohli v januári jesť jahody, nemusíte ísť ani do mrazničky ani do supermarketu. Môžete mať na stole svoje vlastné čerstvé jahody. Možno to pri...
|
Iste ste aj vy zachytili správy, ktoré nás informujú o tom, ako banánové plantáže zachvátila pohroma. Decimuje ich a ohrozuje dostatok banánov na našo...
|
Pamätníci spomínajú, ako sa pred Štedrým dňom stáli rady na kaprov, mandarínky a banány. A podľa posledných správ sa situácia môže zopakovať aj v pros...
|
Sušenie ovocia je jednou z najšetrnejších metód konzervovania úrody z našich záhrad. Pokiaľ nemáte možnosť sušiť ovocie, či huby alebo bylinky odpadov...
|
Leto a pár dní po zbere úrody je najlepším časom pre rez čerešní a kôstkovín vôbec. Takže ak ste pozberali zo stromu všetky čerešne, ale aj višne či b...
|
Pozývam vás na výlet do rakúskeho mesta Tulln, ktoré leží na brehu Dunaja a od Bratislavy je vzdialené asi 120 km. Za necelé dve hodinky ste tam ani n...
|
Záhrada v záhradkárskej kolónii je asi najbežnejším spôsobom pestovania ovocia a zeleniny pre ľudí, ktorí bývajú v paneláku. Fenomén záhradníčenia na ...
|
Pamätáte si Popolušku, ako dostala za trest preberať hrach a šošovicu? Tak o tom tento článok nebude. Bude o aktuálnej práci v ovocnej záhrade, o preb...
|
Aj keď nie som zástancom používania chémie v mojej záhrade, niektoré ovocné stromy si preventívny postrek jednoducho vyžadujú. Ide najmä o obľúbené od...
|
Máte ešte v pivnici odložené jabĺčka z minuloročnej úrody? Lebo ja ešte trochu mám. Zabalené pekne v bublinovej fólii a prikryté starým kobercom. Veru...
|